Werkervaring

Op ’s Heerenloo, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Apeldoorn, ben ik mijn loopbaan begonnen als groepleidster. Tijdens mijn werk heb ik geleerd kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking en/of gedragsproblematiek te begeleiden in hun dagelijkse leven. Dit werk heb ik gedurende 3 jaar met veel plezier gedaan.
Daarna ben ik binnen dezelfde organisatie gaan werken als psychologisch assistent. In deze functie heb ik mij gespecialiseerd in het trainen van cliënten in sociale vaardigheden en in het coachen van groepsleid(st)ers in trainingsprogramma’s voor ontwikkeling van de zelfredzaamheid van cliënten. Ook heb ik cliënten geobserveerd in het spel. Hier heb ik de kracht van het spel ontdekt. Het vormde de basis voor mijn huidige beroep: speltherapeut en coach.

Na het afronden van mijn opleiding in 1989 ben ik tot 2009 werkzaam geweest als speltherapeut bij ’s Heerenloo. Ik heb me gedurende die periode verder gespecialiseerd in de hulpvraag van mensen met een verstandelijke beperking en heb me de gehechtheidproblematiek met bijbehorende behandelvormen eigen gemaakt, zoals u verder kunt lezen op deze site. Door mijn werk als speltherapeut word ik telkens weer geraakt door de groeikracht en hulpbronnen in mensen. Dit maakte dat ik me verder wilde verdiepen in het activeren van deze groeikracht en heb ik de opleiding Video Interactie Begeleiding gevolgd en de Progressive Mental Alignment (PMA) coach opleiding. Veel ervaring heb ik opgedaan in het coachen van ouders en teams. Dit vormt nu een belangrijk onderdeel van mijn werk.

Vanuit mijn specialisatie ben ik als consulent verbonden aan het landelijk Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE). Specifieke informatie hieromtrent kun je elders op de site lezen.
Sinds 2004 jaar heb ik een praktijk voor speltherapie, scholing en coaching. 
Referenties en verdere opleidingen kunt u elders op deze site lezen.