scholing

SAMENSPEL VIDEO INTERACTIE BEGELEIDING EN WORKSHOP 'GEHECHTHEID IN BEELD'
Afgelopen jaar heeft Annelies ons team begeleidt met het ondersteunen van een jongere met hechtingsproblematiek. Wij waren al een tijdje bezig met deze jongere, maar we konden geen manier vinden om haar optimaal te begeleiden binnen de dagroutine. Veel afzonderingen en veel intuïtief handelen van onze kant bracht ons niet veel verder met haar.
Normaal gesproken heb je eerst de workshop en van daaruit doe je de VIB.
Nu zijn wij eerst de VIB gaan doen en daarna pas de workshop.
Het riep veel vragen op omdat wij aanspraak deden op onze ervaring zoals wij naar onze jongere keken. Wij keken niet naar haar vanuit kenniservaring zoals wij die zouden opdoen in de loop van de tijd. Annelies gaf ons op een hele open manier aanwijzingen waar we ook daadwerkelijk in de dagelijkse praktijk wat aan hadden. Na het VIB-traject kregen we de workshop: 'gehechtheid in beeld' . Die workshop leverde zoveel ‘eye-openers’ voor ons op dat wij met nog meer vertrouwen met die jongere om konden gaan.
Tijdens het hele proces is Annelies trouw geweest aan haar manier van begeleiden. Ze heeft veel weerstand gehad maar heeft veel vertrouwen gegeven en is niet voor de kritiek gezwicht. En gelijk had ze. Met veel enthousiasme elke keer weer heeft ze ons ‘kadootjes’ (zoals ze dat zelf zegt) gegeven. Soms hadden we wat moeite om de pakjes te openen en soms waren de kado’s zo groot dat we die met zijn allen konden delen.

WORKSHOP 'GEHECHTHEID IN BEELD'
Hallo Annelies,
Ik heb met je kennis gemaakt toen je 10 mei op ’s heerenloo Noordwijk een workshop gaf over hechtingsstoornissen. Voor die workshop moet wil ik je mijn complimenten maken.
Erg interessant, informatief, herkenbaar en zeer toepasbaar in de praktijk!
Het heeft onze werkwijze/kijk op onze bewoners zeker een andere (positieve) wending gegeven.
Maar waar ik je voor mail is het volgende: ik weet niet of je het nog kan herinneren maar in de pauze heb ik je gevraagd wat ik kan doen aan de heimwee van mij 12 jarige dochter die op schoolkamp moest. Je hebt toen o.a. een aantal tips geven als luchtje op zakdoek, foto mee, eigen dekbed/kussen ed.
Mijn dochter was daar gelijk erg enthousiast over en heeft het luchtje op een zakdoek gelijk thuis uitgeprobeerd. Het heeft haar ws een hoop rust gegeven want een dag later is ze zelf begonnen met het inpakken van haar tas en heeft ze leuke dingen bedacht voor de bonte avond. Ze ging dus veel positiever om met het hele kampverhaal.
Ze heeft het ook erg naar haar zin gehad op kamp en kan er met een goed en vooral trots gevoel op terug kijken. (terwijl ze een paar weken daarvoor absoluut niet mee wilde!)
Ik en mijn dochter willen je daarom heel erg bedanken voor deze goede tips.
Dank je wel!

Veel succes met je praktijk